Novo povlačenje

Izvor: B92, 16.Jun.2023, 09:18

Novo povlačenje

Kompanija Boš je prodala svoju fabriku u Rusiji.

Boš je prodao ruskoj državi svoju fabriku za automobilske sisteme za upravljanje u Samari, na jugozapadu te zemlje, poput drugih međunarodnih kompanija iz tog sektora koje se povlače od početka sukoba Rusije i Ukrajine.

Boš je prodao svoju fabriku u Samari u Rusuji NAMI-ju, ruskom institutu za istraživanje i razvoj automobila i motora, navela je nemačka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kompanija u izjavi za Frans pres.

"Većina aktivnosti Boša u Rusiji prekinute su ili delimično paralizovane već više meseci zbog sankcija" i doneta je odluka "s obzirom na pogoršanje ekonomske i političke situacije", "nestašica u snabdevanju" i "osetno težeg pristupa ruskom tržištu", navodi se u saopštenju.

Boš nije oktrio finanijske aspekte transakcije navodeći samo da će kupac preuzeti oko 110 zaposlenih koji rade u pogonu.

NAMI je preuzeo fabriku japanskog proizvođača Tojote u Sankt Peterburgu i Reno mu je predao svoj udeo u proizvođaču automobila AvtoVaz koji pravu Ladu.

NAMI je saopštenju potvrdio da je preuzeo fabriku sistema za upravljanje i sistema ABS, navodeći da želi ponovo da pokrene proizvodnju 2024.

Pročitajte više:

I oni napustiše Rusiju

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.