Novi zakon: Oduzimaju kola sa ruskim tablicama, slaće ih u Ukrajinu

Izvor: B92, 16.Feb.2024, 11:12

Novi zakon: Oduzimaju kola sa ruskim tablicama, slaće ih u Ukrajinu

U jednoj zemlji Baltika odlučili su da se bore protiv automobila sa ruskim tablicama.

Od 15. februara, odnosno juče, u Letoniji se oduzimaju automobili sa ruskim registarskim tablicama, jer prema novom zakonu te zemlje vozila registrovana u Rusiji mogu da učestvuju u saobraćaju samo ako su u prolazu.

Vozilo registrovano u Rusiji, tako, samo će jednom tranzitno moći da prođe kroz Letoniju, a pre ulaska u tu zemlju vozači moraju da daju podatke o vozilu i kažu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koliko dugo će biti unutra. Pritom, u Letoniji ne smeju da budu duže od 24 sata.

Ukoliko se otkrije kršenje nekog od ovih pravila, letonske vlasti mogu da zaplene vozilo, a pored kazne od 750 do 2.000 evra, predvišeno je i da se zaplenjeni automobili pošalju u Ukrajinu.

Vozači automobila sa ruskim registarskim tablicama bili su obavešteni o ovoj meti u novembru prošle godine, a imali su rok do 14. februara 2024. da registruju svoja vozila u Letoniji. Izuzetak su jedino diplomatska vozila, i ostala koja imaju imunitet u skladu sa međunarodnim propisima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Novi zakon u Letoniji omogućava zaplenu vozila s ruskim tablicama i slanje u Ukrajinu

Izvor: AutoBlog, 16.Feb.2024

Od 15. februara 2024. u Letoniji mogu da se oduzimaju automobili s ruskim registarskim oznakama, javlja Delfi. Izmenama Zakona o drumskom saobraćaju, vozila registrovana u Rusiji mogu da učestvuju u drumskom saobraćaju u Letoniji samo ako su u tranzitu. U tom slučaju vozilo registrovano u Ruskoj Federaciji...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.