Novi udarac za Putina: Ruski tehnološki gigant napušta zemlju?

Izvor: B92, 25.Nov.2022, 12:11

Novi udarac za Putina: Ruski tehnološki gigant napušta zemlju?

Matična firma najjače ruske tehnološke kompanije Jandeks želi da prekine sve veze sa tom zemljom kako bi se zaštitila od posledica rata u Ukrajini.

To bi moglo da omete Putinove planove da razvije domaće zamene za robu visoke tehnologije koja dolazi sa Zapada, piše Njujork tajms.

Jandeks, kompanija koja se često naziva "ruski Gugl“, izneće svoje najperspektivnije nove tehnologije na tržišta van >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rusije i prodati postojeće poslovne operacije u zemlji, uključujući popularni internet pretraživač, firme za isporuku hrane i aplikacije za pozivanje taksija, rekli su za Tajms ljudi uključeni u prodaju kompanije, prenosi Indeks.

Prema njihovim rečima, plan kompanije je da se zaštiti od domaćeg ruskog tržišta i pogubnog efekta zapadnih sankcija, koje bi se mogle preliti i na kompanije van Rusije. Dodali su da je nakon sukoba sa Ukrajinom razvoj novih tehnologija, kao što su samovozeći automobili, veštačka inteligencija i "cloud" usluge, postali nemogući. Takve operacije koje zahtevaju pristup zapadnom tržištu jednostavno bi propale.

Uskoro opširnije...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"JANDEKS" NAPUŠTA RUSIJU? Ruski tehnološki gigant želi da se zaštiti od posledica sankcija

Izvor: Blic, 25.Nov.2022

Matična firma najjače ruske tehnološke kompanije "Jandeks" želi da prekine sve veze sa tom zemljom kako bi se zaštitila od posledica rata u Ukrajini.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.