Novi snimak pokazuje kako dve rakete pogađaju ukrajinski avion

Izvor: RTS, 15.Jan.2020, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi snimak pokazuje kako dve rakete pogađaju ukrajinski avion

"Njujork Tajms" je objavio snimak na kojem se vide dve rakete koje pogađaju avion unrajinske kompanije "Internešenel erlajnz" u Iranu. Rakete su ispaljene iz vojne baze koja se nalazila na udaljenosti od oko 13 kilometara od aviona.
Snimak objašnjava zašto je avion prestao da emituje signale, nekoliko sekundi pre nego što ga je pogodila druga >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << raketa. U avionu je bilo 176 osoba

Njujork Tajms navodi da su i ranije analize tog lista potvrđene iranskim priznanjem da je avion oboren.
Ni prva ni druga raketa nisu odmah oborile avion. Na snimku se vidi požar na avionu koji je kružio i pokušavao da se vrati na aerodrom u Teheranu. Nekoliko minuta kasnije je eksplodirao i srušio se.
Snimak koji je se sigurnosne kamere koja se nalazila na krovu jedne zgrade udaljene oko šest ili sedam kilometara od baze iz koje su ispaljene rakete.
Iranski zvaničnici su priznali da je avion greškom oboren.  
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.