Nova serija ruskih napada na ukrajinske gradove

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Maj.2023, 08:57

Nova serija ruskih napada na ukrajinske gradove

Rusija je pokrenula novu seriju udara bespilotnih letjelica na ukrajinske gradove, uključujući glavni grad Kijev, ali većinu ih je srušila ukrajinska protuzračna odbrana, saopštila je vojska 3. maja. Komanda ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva saopštila je da je uništila 21 od 26 bespilotnih letelica iranske proizvodnje Shahed-136/131 lansiranih u napadu. Dronovi su lansirani iz ruske regije Brjansk i sa istočne obale Azovskog mora, navodi se u saopštenju. U Kijevu i nizu drugih regiona...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova serija ruskih napada na ukrajinske gradove

Izvor: Danas, 03.Maj.2023

Rusija je pokrenula novu seriju udara bespilotnih letelica na ukrajinske gradove, uključujući glavni grad Kijev, ali većinu ih je srušila ukrajinska protivvazdušna odbrana, saopštila je vojska 3. maja.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.