Nova „religija“ u Ukrajini - „Sveti Đorđe ubija Rusiju“

Izvor: Vostok.rs, 23.Dec.2017, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova „religija“ u Ukrajini - „Sveti Đorđe ubija Rusiju“

Postupci kijevskih vlasti i ekstremnih političara polako zadiru u sve pore ukrajinskog društva, tako da se posle zabrana ruskog jezika, ruskih kanala i svega što je rusko, sada u crkvama pojavljuju bogohulne slike koje se predstavljaju za svete.

Kako se navodi, "svi moderni branioci Ukrajine prikazani su na ikoni u crkvi Svetog Preobraženja u gradu Kremenec u Ternopoljskom regionu". Pod "moderne branioce Ukrajine" se smatraju "Kiborzi" - zloglasna paravojna formacija, "Majdanci" - učesnici protesta u Kijevu, kao i "pripadnici ATO" - tzv. antiteroristička operacija, a kako Kijev naziva sukobe u Donbasu.



Slika je veličine 70 kvadratnih metara, a u centru slike dominira lik koji podseća na ikonu Sv.Đorđa koji ubija aždaju. "Aždaja" je dvoglavi orao (kojim se aludira na Rusiju), a lik koji podseća na Sv. Đorđa ubija dvoglavog orla (sa crveno-plavimm resicama) kopljem, koje na svom početku ima plavo-žutu traku (ukrajinska zastava).

Kako se navodi, "sa obe strane slike su moderni Ukrajinci koji se bore za svoju zemlju."


Kako se saopštava, "neverovatna ikona u crkvi je pokušaj da se obnove stare tradicije ukrajinskog pravoslavlja", te se navodi da "može poslužiti kao primer drugima".
 
Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
 

 

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.