Nisam prizivao ukrajinski scenario

Izvor: B92, 24.Feb.2014, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nisam prizivao ukrajinski scenario

Beograd -- Borislav Stefanović kaže da nije "prizivao bosanski ili ukrajinski scenario" u Srbiji, i dodaje da DS ne podržava aktivnosti koje su izvan demokratskih procesa.

Funkcioner DS Borislav Stefanović je za agenciju Beta kazao da je samo citirao prvog potpredsednika Vlade u ostavci Aleksandra Vučića, koji je pre dve nedelje izrazio nadu da će Srbija izbeći "scenario neogovornosi i neozbiljnosti", nasilje, sukobe i uništavanje imovine.

"Ekonomska i socijalna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << situacija u Srbiji je užasno teška, i zbog toga smo iskazali bojazan da se tako nešto ne desi, s jasnom ogradom da je tako nešto potpuno neprihvatljivo i nepoželjno. Mi ni u kojem slučaju taj scenario nismo prizivali", rekao je on.

Funkcioner DS je naveo da je vlast Srpske napredne stranke (SNS) pokazala da ne može ni na koji način da poboljša stanje u zemlji, i da je zato upozorio na mogućnost nemira.

Stefanović je u nedelju ocenio da Srbiji preti bosanski i ukrajinski scenario socijalnog bunta građana na ulicama ukoliko na vlasti ostane, kako se izrazio, nekompetentan režim SNS.

Na to su stigle reakcije iz SNS u kojima su funkcioneri te stranke ocenili da DS hoće krvoproliće u Srbiji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.