Nikolajev i Odesa čekaju povratak u Rusiju

Izvor: B92, 14.Maj.2023, 20:25

"Nikolajev i Odesa čekaju povratak u Rusiju"

Predsednik krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov smatra Nikolajev i Odesu ruskim gradovima čije stanovništvo čeka i podržava povratak u Rusiju.

"Odesa i Nikolajev su ruski gradovi, ubeđen sam da ljudi tamo čekaju i podržavaju priključenje Rusiji, baš kao i stanovnici Hersona i Zaporožja. To su istorijski naše zemlje", rekao je Konstantinov za "RIA Novosti".

Prema njegovim rečima, oslobađanje svih južnih regiona koji su bili u sastavu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajine omogućiće ljudima da iznesu svoje mišljenje na referendumu, a Rusiji "da formira pravi bezbednosni obruč" na južnim granicama.

Referendumi o ulasku Donjecke Narodne Republike (DNR), Luganske Narodne Republike (LNR), Hersonske i Zaporoške oblasti u sastav Ruske Federacije održani su od 23. do 27. septembra 2022. godine. Prema rezultatima obrade glasačkih listića u DPR, 99,23 posto je glasalo za priključenje Ruskoj Federaciji, u LNR - 98,42 posto, u Hersonskoj oblasti - 87,05 posto, u Zaporoškoj oblasti - 93,11 posto.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 30. septembra je sa liderima novih ruskih teritorija potpisao sporazume o prijemu regiona u sastav Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.