Nije pao?

Izvor: B92, 03.Apr.2023, 11:11

Nije "pao"?

Portparol istočne vojne komande Ukrajine Sergij Čerevati izjavio da su ruske snage "vrlo daleko" od zauzimanja Bahmuta.

Prema njegovim rečima, borbe besne oko zgrade gradske uprave, za koju ruska paravojna grupa Vagner tvrdi da je na nju podigla rusku zastavu.

Čerevati je u telefonskoj izjavi za Rojters rekao da je Bahmut ukrajinski.

"Bahmut je ukrajinski, oni ništa nisu zauzeli i veoma su daleko od toga da to urade, najblaže rečeno“, istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Čerevati.

Ruska paravojna grupa Vagner u nedelju je saopštila da je na zgradi gradske uprave u Bahmutu podigla rusku zastavu, dok je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski u svom noćnom obraćanju građanima Ukrajine rekao da je situacija u tom gradu "veoma vruća".

Bahmut je važno saobraćajno čvorište na istoku Ukrajine, a Rusija tvrdi da je on u potpunom okruženju njenih snaga i da kontrolišu veći deo grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.