Nije bio dovoljno zahvalan Britancima; Evo zašto je Zelenski smenio ambasadora

Izvor: B92, 21.Jul.2023, 19:41

"Nije bio dovoljno zahvalan Britancima"; Evo zašto je Zelenski smenio ambasadora

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski smenio je ambasadora zemlje u Ujedinjenom Kraljevstvu jer ga je kritikovao zbog svađe oko vojne pomoći.

Pristajko je kritikovao sarkastičan odgovor Zelenskog na sugestije britanskog sekretara odbrane Bena Volasa da Ukrajina treba da pokaže više zahvalnosti svojim saveznicima za snabdevanje oružjem.

Ranije ovog meseca Volas je rekao novinarima na samitu NATO-a >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Vilnjusu da Britanija nije Amazon servis za isporuku oružja Ukrajini i sugerisao da bi Kijev mogao da izrazi više "zahvalnosti".

"Ovde postoji mala reč opreza, a to je da, hteli mi to ili ne, ljudi žele da vide zahvalnost", rekao je Volas i dodao:

"Moj savet Ukrajincima... vi ubeđujete zemlje da se odreknu sopstvenih zaliha. I da, rat koji vodite je plemenit, i da, mi ga vidimo tako kao da ga vi vodite ne samo za sebe, već i za našu slobodu. Ali ponekad morate da ubedite zakonodavce na brdu u Americi. Morate da ubedite sumnjive političare u drugim zemljama da je to vredno toga i da je vredno truda i da dobijaju nešto za to."

Odgovarajući na Volasove komentare tokom konferencije za novinare na samitu, Zelenski je ironično rekao: "Mogli bismo da se probudimo ujutru i izrazimo svoje reči zahvalnosti ministru lično".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.