Niču mostobrani na Dnjepru; Ukrajinski marinci: Napredujemo

Izvor: B92, 17.Nov.2023, 11:52

"Niču" mostobrani na Dnjepru; Ukrajinski marinci: Napredujemo

Ukrajina je oborila devet od 10 dronova iznad nekoliko regiona i stekla "uporište na nekoliko mostobrana" na reci Dnjepar.

Ukrajinske oružane snage tvrde da su napravile značajan napredak kroz niz napada na istočnu obalu reke Dnjepar koju je okupirala Rusija.

Korpus marinaca je u saopštenju objavljenom na društvenim mrežama u petak naveo da je stekao "uporište na nekoliko mostobrana" na Dnjepru, u blizini ključnog grada Hersona na jugu zemlje.

Plovni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << put je de fakto linija fronta na jugu Ukrajine. Međutim, Rusija je prvi put ove nedelje priznala da su ukrajinske snage povratile deo teritorije na suprotnoj obali.

"Odbrambene snage Ukrajine izvele su niz uspešnih operacija na levoj obali reke Dnjepar, duž Hersonskog fronta", rekli su marinci i "uspeli da se učvrste na nekoliko mostobrana".

Ruske i ukrajinske snage su ukopane na suprotnim stranama reke Dnjepar otkako se Moskva povukla iz zapadnog dela Hersonske oblasti prošlog novembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.