Netanjahu optutovao u posetu Ukrajini

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Avg.2019, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanjahu optutovao u posetu Ukrajini

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu otputovao je danas, mesec dana pre izraelskih parlamentarnih izbora, u zvaničnu posetu Ukrajini, odakle potiču mnogi Izraelci.

To je prva poseta izraelskog premijera Ukrajini posle dve decenije.

Netanjahu je prethodno posetio tu zemlju za vreme svog prvog mandata 1999. godine, podsećaju izraelski mediji.

Pre polaska u Kijev u dvodnevnu posetu Netanjahu je danas najavio da ide tamo na poziv novo izabranog predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Volodimira Zelenskog.

Njih dvojica će se sastati sutra da diskutuju o “stvaranju zone slobodne trgovine, dogovoru o penzijama i mnogim drugim pitanjima kako bi još više ojačali odlične odnose između dve zemlje”, najavio je Netanjahu na video snimku postavljenom na Jutjubu.

Više od million ljudi iz bivšeg Sovjetskog Saveza uselilo se u Izrael posle podizanja gvozdene zavese.

Politički analitičari navode da Netanjahuova poseta prvenstveno ima za cilj da pridobije glasače koji poreklom iz Ukrajine pred izbore 17. septembra.

Oni obično glasaju za lidera izraelske nacionalističke partije Izrael naš dom Avigdora Libermana rodom iz Moldavije.

Netanjahu će u okviru posete obići spomenik žrtvama Babinog Jara podignut na mestu na kojem je aprila 1941. godine ubijeno više od 33.000 ukrajinskih Jevreja.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.