Nestaju pred našim očima

Izvor: B92, 26.Jul.2023, 23:50

"Nestaju pred našim očima"

Ako Oružane snage Ukrajine pokušaju da nastave s ofanzivom, potencijalno će izgubiti sve preostale brigade.

To je danas izjavio bivši savetnik šefa Pentagona, pukovnik Daglas Makgregor na Jutjub kanalu "Džadžing fridom".

"Ukrajinske trupe nestaju pred našim očima. Ako nastave ofanzivu, preostale snage će biti uništene. Tada Kijevu neće ostati ništa", rekao je on.

Prema pukovnikovim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rečima, čak su i ukrajinski vojnici počeli da priznaju da ne mogu da nastave s ofanzivom. Pretrpeli su ogromne gubitke i sada ih je premalo za nastavak sukoba.

Makgregor je objasnio da je ofanziva Oružanih snaga Ukrajine dovela do toga da ruska vojska polako i pažljivo napreduje duž cele linije fronta.

Istovremeno, skrenuo je pažnju da lider Ruske Federacije Vladimir Putin, za razliku od zapadnih političara, ne teži eskalaciji, već njegove akcije imaju za cilj da izbegnu direktan sukob sa SAD ili NATO-om.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.