Neprijatelj je krenuo... Uništili smo ih

Izvor: B92, 05.Jun.2023, 07:57

"Neprijatelj je krenuo... Uništili smo ih"

Ruske snage su odbile "ofanzivu velikih razmera" ukrajinske vojske u Donjecku, na istoku Ukrajine, saopštilo je noćas ministarstvo odbrane Rusije.

"Neprijatelj je u jutro 4. juna pokrenuo ofanzivu u punom obimu na pet sektora fronta u pravcu južne Donjecke oblasti", navodi se u saopštenju ministarstva i dodaje da "neprijatelj nije postigao svoj cilj i da nije uspeo".

Ministarstvo je saopštila da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ukrajinska vojska vodila ofanzivu sa šest mehanizovanih bataljona i dva tenkovska bataljona.

Na snimku koji je ministarstvo objavilo na Telegramu vidi se kako ruske snage uništavaju ukrajinska oklopna vozila.

Ukrajinske vlasti nisu komentarisale tvrdnje ruskog ministarstva.

Kijev mesecima tvrdi da priprema veliku kontraofanzivu protiv ruskih snaga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajina kaže da je pokrenula ofanzivu na istoku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Jun.2023

Ukrajinske snage "prešle su na ofanzivna dejstva" u nekim oblastima, rekla je u ponedeljak uveče, 5. juna, zamjenica ministra odbrane te zemlje Hana Maljar.    Ukrajinski vojni izvori rekli su da je u toku niz oklopnih operacija manjeg obima, javio je BBC. Nije rečeno da li je to početak dugoočekivane...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.