Neprihvatljivo da Rusija diktira uslove

Izvor: B92, 16.Jun.2022, 19:32

"Neprihvatljivo da Rusija diktira uslove"

Nemački kancelar Olaf Šolc ponovio je danas u Kijevu da bi bilo neprihvatljivo da Rusija diktira Ukrajini uslove za mirovni sporazum.

"Rusija to mora da zna", rekao je Šolc na zajedničkoj konferenciji za novinare sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, italijanskim premijerom Mariom Dragijem i ukrajinskim liderom Volodimirom Zelenskim, prenosi agencija TAS S.

Kako je rekao nemački kancelar, samo Ukrajina, njen predsednik, parlament i narod mogu da definišu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << okvir mirovnog sporazuma sa Rusijom.

Takođe je ocenio da su Moskva i Kijev "još uvek veoma daleko" od takvog sporazuma.

Francuski predsednik Emanuel Makron, nemački kancelar Olaf Šolc i italijanski premijer Mario Dragi doputovali su ranije danas vozom u Kijev, na zajedničkom putovanju koje treba da naglasi njihovu podršku Ukrajini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"RUSIJA TO MORA DA ZNA" Šolc: Neprihvatljivo je da diktira Ukrajinu uslove za sporazum

Izvor: Blic, 17.Jun.2022, 00:33

Nemački kancelar Olaf Šolc ponovio je danas u Kijevu da bi bilo neprihvatljivo da Rusija diktira Ukrajini uslove za mirovni sporazum, od kojeg su obe zemlje, kako je kazao, daleko.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.