Neočekivani potez Amerikanaca: Daće Rusima deo Ukrajine?

Izvor: B92, 07.Feb.2023, 11:33

Neočekivani potez Amerikanaca: Daće Rusima deo Ukrajine?

Brojni predstavnici Republikanske partije u američkom Kongresu zalažu se za to da Ukrajina odustane od dela teritorije u korist Rusije, piše "Vašington post".

"Najupečatljivija je spremnost republikanaca da ustupe deo Ukrajine: 41 odsto njih se složilo sa tim da Rusija dobije deo ukrajinske teritorije u korist okončanja sukoba", navodi se u novoj anketi organizacije za istraživanje javnog mnjenja „Galup“ na koju se list poziva.

Kako navodi autor članka, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << polovina predstavnika Republikanske stranke (18 odsto više nego u aprilu 2022. godine) smatra da Vašington čini "previše" za Kijev. Takođe, većina republikanaca smatra da Amerika "treba da prestane da finansira ukrajinsku vojsku i tačka".

Naime, istraživanje televizije "Foks njuz" pokazalo je da većina pristalica Republikanske stranke ne smatra mogućom vojnu pobedu Ukrajine u sukobu protiv Rusije, a takođe smatra da sam konflikt u Ukrajini i postupci Rusije ne predstavljaju direktnu pretnju po bezbednost SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.