Nemci pozivaju svoje građane da napuste istočnu Ukrajinu

Izvor: Blic, 06.Maj.2014, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemci pozivaju svoje građane da napuste istočnu Ukrajinu

Nemačka vlada savetovala je danas svojim građanima da napuste istočnu i južnu Ukrajinu, a šef diplomatije Frank-Valter Štajnmajer ocenio da se ta zemlja nalazi samo ''nekoliko koraka'' udaljena od vojne konfrontacije. Frank Valter - Štajnmajner

Nemačko Ministarstvo inostranih poslova je time pooštrilo svoja prethodna saopštenja o uslovima putovanja u Ukrajinu i sada savetuje gradjanima, a pre svega, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << novinarima, da napuste istočnu i južnu Ukrajinu.

Povodom najnovijih događaja mora se poći od toga da se predstavnici medija nalaze u opasnosti da ih separatističke snage uhapše ili zadrže', saopšitlo je ovo Ministarstvo i, takodje, savetovalo da se ne putuje na Krim.

Štajnmajer je u evropskim medijima ''El Pais'', ''Le Monde'', La Republika' i ''Gazeta Wyborza'' upozorio na rastuću opasnost i otvoreni vojni konflikt.

''Krvave slike iz Odese pokazuju nam da smo samo nekoliko koraka udaljeni od vojne konforntacije....ukrajinski konflikt je dobio na brzini i težini, kakvu mi pre kratkog vremena nismo smatrali mogućom....moraju se preduzeti sve mere, kako bi se jedan novi hladni rat sprečio....'', prenose nemački mediji Štajnmajerova upozorenja u evropskim listovima.

Štajnmajer se u cilju rešavanja ukrajinske krize založio za jednu novu konferenciju u Ženevi, što je u medjuvremenu, podržala i kancelar Angela Merkel.

- Sve drugo bi bilo neodgovorno, pošto bi značilo nove žrtve - rekao je Štajnmajer juče televiziji ARD, zalažući se za novi sastanak u Ženevi i jacanje uloge Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Štajnmajer: Ukrajina na ivici vojnog sukoba

Izvor: BKTV News, 06.Maj.2014

Nemačka vlada savetovala je danas svojim građanima da napuste istočnu i južnu Ukrajinu, a šef diplomatije Frank-Valter Štajnmajer ocenio da se ta zemlja nalazi samo “nekoliko koraka” udaljena od vojne konfrontacije. . . Nemačka vlada savetovala je danas svojim građanima da napuste istočnu...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.