Nemam dobre vesti: Zelenski se obratio naciji

Izvor: B92, 11.Dec.2022, 01:01

"Nemam dobre vesti": Zelenski se obratio naciji

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da je više od 1,5 miliona ljudi u Odesi i okolini ostalo bez struje, a situaciju je opisao kao veoma tešku.

"Celokupna nekritična infrastruktura u Odesi ostala je bez struje nakon što je Rusija upotrebila bespilotne letelice iranske proizvodnje i pogodila dva energetska objekta, izjavili su zvaničnici, dodajući da bi popravka štete mogla potrajati mesecima", preneo je Rojters.

"Prema preliminarnim prognozama, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biće potrebno mnogo više vremena za obnovu energetskih objekata u regionu Odesa nego nakon prethodnih napada. Ne govorimo o danima, već čak i nedeljama, i verovatno čak dva do tri meseca", saopštila je administracija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.