Nemački ministar odbrane: Ova godina je odlučujuća za sukob u Ukrajini

Izvor: B92, 28.Jun.2023, 12:54

Nemački ministar odbrane: Ova godina je odlučujuća za sukob u Ukrajini

Ministar odbrane Nemačke Boris Pistorijus smatra da će ova godina i naredni meseci biti odlučujući za situaciju u Ukrajini.

"Ovo će vrlo verovatno biti odlučujuća godina, ovo su sada ključni meseci. Računam na veliku ofanzivu, na kontraofanzivu, a sve ostalo će se rešiti", rekao je Pistorijus za televiziju ZDF uoči posete Sjedinjenim Američkim Državama.

Kako je dodao, zbog toga je Nemačka pre nekoliko nedelja izdvojila još jedan paket pomoći Kijevu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u visini od 2,7 milijardi evra. Pistorijus je poručio da će vojna pomoć Berlina biti dugoročna.

Ukrajinska kontraofanziva na južno-donjeckom, zaporoškom i bahmutskom pravcu počela je 4. juna.

Kako je rekao ruski predsednik Vladimir Putin, Kijev je od početka takozvane kontraofanzive izgubio 259 tenkova i 780 oklopnih vozila, a samo na orehovskom pravcu u poslednjoj sedmici izgubio je 41 tenk i 102 oklopna vozila.

Putin je ranije rekao da ukrajinske trupe tokom ofanzive trpe velike gubitke i da nemaju uspeha ni u jednom pravcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.