Nemački Bundestag odbacio rezoluciju o snabdevanju Kijeva raketama Taurus

Izvor: Vostok.rs, 14.Mar.2024, 22:02

Nemački Bundestag odbacio rezoluciju o snabdevanju Kijeva raketama Taurus

Većina poslanika Bundestaga glasala je protiv nove rezolucije bloka Hrišćansko-demokratska unija/Hrišćansko-socijalna unija, kojom se zahteva da Nemačka pošalje rakete Taurus Ukrajini.
Za odbacivanje rezolucije glasalo je čak 495 parlamentaraca od 690 prisutnih, 190 je glasalo za, a još pet je bilo uzdržano. Sastanak su prenosili lokalni TV kanali. Nemački kancelar Olaf Šolc je više puta odbacio ideju o slanju projektila Taurus u Ukrajinu. Prema njegovim rečima, za efikasnu upotrebu ovih projektila potrebno je angažovanje nemačkog vojnog osoblja, a to je upravo linija koju on ne želi da pređe. CDU/CSU je zamerila kancelaru da je navodno „izgovarao laž“ i „igrao na strahove Nemaca“. Većina parlamentaraca koji su govorili na sastanku u četvrtak stali su na stranu Šolca. Reči odobravanja stigle su i iz Levice i iz desničarske Alternative za Nemačku. Nemačka Socijaldemokratska partija, čiji je Šolc član, saopštila je da kancelar „osigurava nacionalnu bezbednost dok istovremeno podržava Ukrajinu i da ne zaslužuje uvrede“ od strane opozicije. „Molimo vas da to prihvatite kao datu stvar i ne verujte onima koji se pojavljuju u emisijama govoreći da znaju najbolje“, izjavio je Rolf Mucenik, šef parlamentarne frakcije SPD. Izvor: TASS (F)
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.