Nećemo slati vojnike u Ukrajinu

Izvor: B92, 28.Feb.2024, 17:27

"Nećemo slati vojnike u Ukrajinu"

Ministar odbrane Bugarske Todor Tagarev rekao je da Bugarska neće slati vojnike u Ukrajinu da nema promene u stavu Bugarske i da se o ovom pitanju ne razgovara.

Njegova izjava usledila je posle sastanka sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom u Parizu, tokom kojeg francuski lider nije isključio učešće evropskih trupa u rusko-ukrajinskom ratu.

Prema rečima Tagareva, na sastanku u Francuskoj donete su odluke u vezi sa koalicijama za podršku Ukrajini.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Izrazili smo spremnost da se pridružimo nekima od njih, radi se o pomoći ukrajinskoj odbrambenoj industriji kako bi se značajan deo onoga što je potrebno Ukrajini proizveo na njenoj teritoriji. Drugo pitanje se odnosi na podršku ranjivih partnerskih zemalja kako bi bile bolje zaštićene od agresivnih akcija Rusije", rekao je bugarski ministar u intervjuu za bTV, prenosi agencija BTA.

Prema njegovim rečima, ako se sukob prelije na neku od država članica NATO-a, to će i ostale saveznike obavezati da deluju.

"Zato se o ovim pitanjima razgovara u ovako proširenim formatima, a ne na bilateralnoj osnovi, rekao je ministar odbrane. Evropski lideri sastali su se pre dva dana u Parizu na poziv francuskog predsednika, koji je pozvao na veću podršku Ukrajini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Nećemo slati vojnike u Ukrajinu"

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Feb.2024

​SOFIJA - Ministar odbrane Bugarske, Todor Tagarev, rekao je da Bugarska neće slati vojnike u Ukrajinu da nema promjene u stavu Bugarske i da se o ovom pitanju ne razgovara.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.