Neće se usuditi, želi da živi...

Izvor: B92, 13.Dec.2022, 00:29

"Neće se usuditi, želi da živi..."

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da veruje da se ruski predsednik Vladimir Putin neće usuditi da upotrebi nuklearno oružje.

"Video sam ga (Putina) i video sam njegovu želju da živi. On mnogo voli život – čak i sedi za dugačkim stolom... jer se plaši kovida ili nečeg drugog“, rekao je Zelenski u intervjuu Dejvidu Letermanu.

"Tako da nisam siguran da je spreman da pređe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na nuklearno oružje. On razume da, ako primeni ovo oružje, svaka država može da odgovori, i to njemu lično." Zelenski je rekao da svet "nikada neće oprostiti ni Putinu ni Rusiji“ ako upotrebi nuklearno oružje.

Putin je eskalirao svoju retoriku o upotrebi nuklearnog oružja krajem septembra, usred ukrajinske kontraofanzive na jugu.

"Ako njen teritorijalni integritet ugrožen, Rusija će iskoristiti sve čime raspolaže, to nije blef“, rekao je Putin 21. septembra, takođe naredivši mobilizaciju u zemlji. Ubrzo nakon toga, Rusija je počela masovne napade na ukrajinsku energetsku infrastrukturu usred neuspeha na bojnom polju.

Od 10. oktobra, Moskva je pokrenula šest masovnih napada na ukrajinski energetski sektor, ubivši desetine civila i izazvavši vanredne nestanke struje. Najnoviji napad širom zemlje na Ukrajinu dogodio se 5. decembra, ubivši četiri i pogodio energetske lokacije u najmanje tri regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zelenski šokirao izjavom: Zamislite da se Putin prehladi i umre...

Izvor: 24sedam.rs, 13.Dec.2022

Zelenski je rekao da ne veruje da će predsednik Rusije upotrebiti nuklearno oružje, kao i da bi se borbe završile kad njega ne bi bilo

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.