Ne mešati se u stvari Ukrajine

Izvor: B92, 04.Dec.2013, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne mešati se u stvari Ukrajine"

Moskva/Brisel -- Premijer Rusije Dmitrij Medvedev i ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ocenili su danas da su događaji u Ukrajini unutrašnja stvar te zemlje.

"Mi pažljivo pratimo šta se dešava u vašoj zemlji. To je unutrašnja stvar same Ukrajine, mada su stabilnost i red veoma važni", rekao je Medvedev u razgovoru sa potpredsednikom Ukrajine Jurijem Bojkom u podmoskovskoj rezidenciji Medvedeva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Medvedev je kazao da računa na aktivizaciju saradnje sa Ukrajinom.

"Da bismo nastavili saradnju, dogovorili smo se i sa predsednikom Ukrajine i sa premijerom da unapredimo saradnju u svim pravcima", kazao je on, dodajući da Ukrajina ostaje "važan strateški partner Rusije".

Portparolka Medvedeva Natalija Timakova izjavila je novinarima da je Medvedev juče telefonom razgovarao sa premijerom Nikolajem Azarovom.

Sergej Lavrov je u Briselu danas izjavio da Rusija "poziva sve da se ne mešaju u situaciju" u Ukrajini.

Nakon zasedanja Saveta Rusija-NATO, Lavrova su novinari upitali kako ocenjuje izjavu Alijanse da je neprihvatljivo rasturanje demonstracija u Ukrajini, na šta je Lavrov izrazio nerazumevanje zbog podrške "dosta agresivnim dejstvima opozicije", prenose ruski mediji.

Ruski predsednik Vladimir Putin je izjavio da demonstracije protiv odluke Ukrajine da ne potpiše sporazum sa EU o pridruživanju liče na "pogrom", a ne na "revoluciju". On je rekao da su te akcije spremljene spolja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Ne mešati se u stvari Ukrajine"

Izvor: Akter, 04.Dec.2013

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev i ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ocenili su danas da su događaji u Ukrajini unutrašnja stvar te zemlje

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.