Nastavlja se granatiranje u blizini Donjecka

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Nov.2014, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavlja se granatiranje u blizini Donjecka

DONJECK - Snažno granatiranje nastavljeno je danas oko Donjecka na istoku Ukrajine, rekli su očevici za agenciju Rojters.

Eksplozije granata mogle su se čuti iz centra grada na svakih nekoliko minuta, iako nije jasno ko ih je lansirao i šta je na meti napada.

Borbe ukrajinske vojske i proruskih snaga najčešće su vođene oko aerodroma u Donjecku, koji se nalazi van centra grada, navela je britanska agencija.

Prošlog vikenda, Donjeck je pretrpio najžešće >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << granatiranje u proteklih mjesec dana, a ukrajinska vojska je u utorak optužila proruske snage da se pripremaju za obnovu koflikta.

Najnovija eskalacija sukoba usljedila je nakon izbora 2. novembra u samoproglašenim republikama Donjecka i Luganska, koje je Kijev označio kao kršenje mirovnog sporazuma.

Prema podacima Ujedinjenih nacija, u sukobima na istoku Ukrajine od sredine aprila poginulo je oko 3.700 ljudi, a preko 9.000 je povređeno.

Dvije strane dogovorile su 5. septembra prekid vatre na sastanku trilateralne Kontakt grupe o Ukrajini u Minsku, ali je od tada Donjeck u više navrata granatiran.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.