Nastavak hajke iz Prištine i Sarajeva: Priča o Ukrajini samo paravan, panel organizovan za napadanje Vučića

Izvor: B92, 07.Mar.2024, 18:42

Nastavak hajke iz Prištine i Sarajeva: Priča o Ukrajini samo paravan, panel organizovan za napadanje Vučića

Jučerašnja panel diskusija "Izazovi i prilike za mir u Ukrajini: Evro-atlantska perspektiva" predstavlja samo nastavak medijske hajke na Aleksandra Vučića.

Hajku su pokrenuli prištinska "Gazeta" i sarajevska "Slobodna Bosna", prenosi portal Borba.

Panel diskusiju je organizovala CIA podružnica u Crnoj Gori, Atlantski savez.

Vređanje Vučića i pokušaj svođenja Srbije na još jedan NATO >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << satelit u regionu bili su glavni motivi ovog okupljanja. Kako učesnici ovog skupa nisu u stanju da pomognu Ukrajini, isti su se okrenuli severnom susedu Crne Gore, tačnije Srbiji, piše Borba.

Portali pod kontrolom islamističkih sarajevskih krugova i Aljbina Kurtija su pre nekoliko dana Vučića predstavljali kao Hitlera koji se sprema da zapali region, da bi juče DPS-ov NVO pion Momčilo Radulović usred Podgorice ponovio krilaticu prištinskog piromana i predsednika Srbije predstavio kao balkanskog Putina, u prevodu Hitlera, kako u zapadnim krugovima percipiraju ruskog predsednika poslednje dve godine.

"Na Balkanu imamo refleksiju svega na manjoj slici. Što je Putin za istočne zemlje, to je Vučić na Balkanu. To je ista metodologija i praksa. Razlikuju se u tome što Vučić nema nuklearnu bombu. Srećom, on nema toliku vojnu snagu kao što je mogla JNA i kao što može Putin. Popuštanje Vučiću ne vodi u stabilnost već u dalje sukobe," kazao je Radulović.

Radulovićev skandalozni nastup i primenjivanje iste metodologije i prakse iz Sarajeva i Prištine nije naišlo na osudu nikoga od crnogorskih zvaničnika koji se kunu u građenje dobrosusedskih odnosa sa Srbijom. Sramno vređanje i svođenje legitimno izabranog predsednika jedne države na nacističkog ludaka koji je spreman zarad imaginarnog velikodržavnog projekta nuklearnom bombom da očisti region, pa i pripadnike sopstvenog naroda, ući će u anale beščašća DPS-ove politike koju predstavlja čelnik lažnog Evropskog pokreta u Crnoj Gori čiji se stomak godinama širio o trošku evropskih poreskih obveznika.

A nereagovanje jedinog crnogorskog zvaničnika na ovom rusofobnom i srbofobnom karnevalu je tek priča za sebe. Ministar odbrane Dragan Krapović svojim ćutanjem nije samo obrukao sebe i narod kom pripada (po sopstvenom priznanju), već i svog časnog oca koji je nekada bio savezni ministar odbrane, prenosi Borba.

Umesto da prekine besumučno vređanje i nipodaštvanje sopstvenog naroda od strane DPS-ovih aparatčika, Krapović se drznuo da posavetuje NATO glavešine iz Brisela da završe posao na Balkanu od 1999. godine i okupiraju poslednji bastion slobode – Srbiju.

"Jedini garant stalne stabilnosti na Balkanu je potpuna integracija regiona u NATO. Samo tako može doći do stabilnosti u regionu. Moram da apostrofiram angažman EU i NATO mora biti veći. Oni moraju dati veći značaj prisustvom na Zapadnom Balkanu," dodao je Krapović.

Ćutanje državnika na bestijalne napade na Vučića i Srbiju, možemo shvatiti kao težnju dela zvanične Podgorice (koja prima direktive iz Berlina) da se vrati u antisrpski trougao koji su, za vreme DPS-ovog režima, činili pored još Sarajevo i Priština, piše Borba.

Sve u svemu, najnoviji napadi iz Sarajeva, Prištine i dela Podgorice na Vučića pokazuju da Srbija ne treba da skreće sa puta koji je trasiran tokom poslednjih 12 godina i koji predstvalja trn u oku ovim centrima koji, u nemogućnosti da svojim građanima ponude bolje uslove za život, reafirmišu nazadne politike iz 90-ih godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.