MSP preduzima mere radi zaštite srpskih državljana

Izvor: NTV.rs, 16.Apr.2014, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MSP preduzima mere radi zaštite srpskih državljana

BEOGRAD – Ambasada Srbije u Kijevu u stalnom je kontaktu sa našim državljanima koji borave u Ukrajini i zajedno sa Ministarstvom spoljnih poslova Srbije nastaviće da prati situaciju i preduzima adekvatne mere kako bi svi srpski državljani koji žive u Ukrajini bili zaštićeni i kako bi im se pružila adekvatna pomoć.

Prema podacima kojima raspolaže Ambasada, trenutno u Ukrajini boravi oko 130 naših državljana, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova. >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs <<
Na Akademiji kulture i umetnosti Državnog univerziteta u Lugansku nalazi se 47 studenata iz Srbije, koji su smešteni u ograđenom kampusu Univerziteta, koji je pod stalnim obezbeđenjem.
Imajući u vidu da će školska godina na ovom Univerzitetu biti skraćena zbog najnovijih dešavanja na jugoistoku Ukrajine, planirano je da se prva grupa naših studenata vrati u Srbiju u drugoj polovini aprila, a ostali do sredine maja.
Ambasada Srbije u Kijevu poslaće svoje službenike u Lugansk kako bi pomogla studentima koji žele da se vrate u Srbiju, navodi se u saopštenju.

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Ukrajini 130 Srba, naši studenti u Lugansku

Izvor: Mondo, 16.Apr.2014

Ambasada Srbije u Kijevu u stalnom je kontaktu sa našim državljanima koji borave u Ukrajini.

Nastavak na Mondo...

Srpski studenti u Luganjsku

Izvor: RTS, 17.Apr.2014, 12:23

Na Muzičkoj akademiji u ukrajinskom gradu Luganjsku je 47 studenata iz Srbije. Roditelji su zabrinuti i očekuju pomoć države. Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uverava da je ambasada Srbije u Kijevu u stalnom kontaktu sa našim državljanima...Najviše srpskih studenata u Luganjsku je sa juga...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.