Narodna milicija LNR oborila ukrajinski dron

Izvor: Vostok.rs, 09.Feb.2022, 07:40

Narodna milicija LNR oborila ukrajinski dron

Narodna milicija Luganske Narodne Republike oborila je dron Oružanih snaga Ukrajine, koji je Kijev planirao da upotrebi za korekciju artiljerijske vatre na teritoriji LNR-a, izjavio je predstavnik Ministarstva odbrane LNR-a Ivan Filiponenko. Ranije je LNR objavila o dopremanju bespilotnih letelica ukrajinskih snaga bezbednosti u Donbas. Letovi borbenih aviona i dronova duž cele linije dodira u Donbasu zabranjeni su sporazumima iz Minska. „U oblasti ​​naselja Popasnaja (pod kontrolom Kijeva), neprijatelj je lansirao bespilotnu letelicu `LELEKA-100`, sposobnu da prenosi video-snimke u realnom vremenu, određujući tačne geografske koordinate, prenoseći ih na kontrolnu tačku vatre i vršeći snimanje ovih informacija“, rekao je Filiponenko. On je pojasnio da je istovremeno Narodna milicija LNR-a zabeležila dolazak artiljerije 24. Brigade ukrajinskih snaga bezbednosti na vatrene položaje u oblasti naselja Novoaleksandrovka. Borci Narodne milicije LNR-a uspeli su da prekinu signal Oružanih snaga Ukrajine, presretnu dron i obore ga u blizini naselja Kalinovo-Borščevatoe. „Pretnja artiljerijskog udara je neutralizovana“, objasnio je Filiponenko.

 

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Donjeck: Narodna milicija će biti spremna da dostojno odgovori ukrajinskim agresorima

Izvor: Vostok.rs, 09.Feb.2022

Donjecka Narodna Republika će odgovoriti ako Oružane snage Ukrajine pređu crvene linije, izjavio je portparol Narodne milicije DNR Eduard Basurin. "Pre svega, to je masovno stradanje civilnog stanovništva. To je linija, ako je pređu da krenemo. A druga je, ako neprijatelj krene u našem pravcu...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.