Napad u toku; Vojnici podigli zastavu – zauzeto

Izvor: B92, 11.Jun.2023, 17:37

Napad u toku; Vojnici podigli zastavu – zauzeto

Ukrajinske trupe saopštile su danas da su ponovo zauzele selo Blagodatne u Donjeckoj oblasti na jugoistoku Ukrajine koje je bilo pod okupacijom ruskih snaga.

To je prvo oslobođeno naselje od pokretanja kontraofanzive ove sedmice.

Na video snimku koji je objavila 68. ukrajinska jeger brigada vidi se da su vojnici istakli ukrajinsku zastavu na bombardovanoj zgradi, preneo je Rojters.

"Vidimo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prve rezultate kontraofanzivnih akcija", rekao je portparol vojnog sektora "Tavrija" Valerij Šeršen.

Šeršen je naveo da se selo nalazi na granici Donjecka i Zaporoške oblasti, nekoliko kilometara južno od sela Velika Novosilka koje je pod kontrolom Kijeva. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je u subotu da su se odvijale "kontraofanzivne i odbrambene operacije".

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je u petak da je u toku ukrajinski vojni pritisak, ali da do sada nije uspeo da probije ruske odbrambene linije i da su ukrajinske snage pretrpele velike gubitke.

Ukrajinski zvaničnici uveli su strogi operativni period ćutanja o kontraofanzivi i pozvali Ukrajince da ne otkrivaju informacije koje bi mogle da ugroze operaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ukrajina zauzela selo Blagodatne, prvo oslobođeno naselje u kontraofanzivi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jun.2023

Ukrajinske trupe saopštile su danas da su ponovo zauzele selo Blagodatne u Donjeckoj oblasti na jugoistoku Ukrajine koje je bilo pod okupacijom ruskih snaga i da je to prvo oslobođeno naselje od pokretanja kontraofanzive ove sedmice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.