Napad je izveden

Izvor: B92, 09.Jan.2024, 18:48

Napad je izveden

Hakeri povezani sa Službom bezbednosti Ukrajine (SBU) provalili su u kompjuterske sisteme jednog moskovskog internet provajdera.

Provala se dogodila kao odmazda za ruski sajbernapad na ukrajinskog telekomunikaconog giganta Kijevstar, rekao je neimenovani izvor za Rojters

Hakeri grupe "Blekdžek" su obrisali 20 terabajta podataka u M9 telekomu, ruskom internet i TV provajderu, ostavljajući neke stanovnike >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Moskve bez interneta, rekao je izvor.

Ovaj digitalni upad je bio zagrevanje za veći sajbernapad, koji bi bio "ozbiljna osveta za Kijevstar“, dodao je izvor. Kijevstar, najveći ukrajinski mobilni operater, izbačen je iz mreže prošlog meseca u verovatno najvećem sajbernapadu od kada je Moskva pokrenula rat protiv Ukrajine u februaru 2022.

Ruski hakeri su mesecima bili u sistemu Kijevstara i izazvali "katastrofalno uništenje u kompaniji", rekao je ukrajinski šef sajberšpijunaže Ilija Vitijuk za Rojters prošle nedelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.