Napad Rusije na Pavlograd lišava ukrajinske brigade resursa za napredovanje

Izvor: Vostok.rs, 01.Maj.2023, 22:57

Napad Rusije na Pavlograd lišava ukrajinske brigade resursa za napredovanje

  Tri brigade ukrajinskih oružanih snaga, čije je preraspoređivanje u oblast Zaporožja završeno 30. aprila, neće moći da se prebace u aktivna borbena dejstva zbog gubitka zaliha municije i goriva u Pavlogradu usled napada Rusije, izjavio je predsednik pokreta ,,Mi smo zajedno sa Rusijom" Vladimir Rogov u ponedeljak za TASS.
„Preraspoređivanje je završeno, sa sve tri brigade na Orehovskoj deonici linije kontakta. Deo njih je stigao u naselje Ščerbaki“, rekao je on. „Mislim da će, s obzirom na to da je 46. brigada Oružanih snaga Ukrajine preopremljena u Pavlogradu, sa glavnim rezervama energenata i zaliha, sada najverovatnije imati logističkih problema sa snabdevanjem svim potrebnim za borbena dejstva. Za pripremu će biti potrebno još nekoliko dana, a verovatno i nedelja, najmanje 2-3 dana u zavisnosti od toga koliko je bio jak napad na zalihe u Pavlogradu, da li su uništene dovoljno velike zalihe rezervi ukrajinskih oružanih snaga“, objasnio je Rogov. On je kasno u nedelju rekao da su ruske snage izvele udare na železničku infrastrukturu i skladišta municije i goriva u Pavlogradu, koje su ukrajinske trupe akumulirale za ofanzivu na Zaporožje. Rogov je ranije rekao TASS-u da je komanda ukrajinske vojske premestila 46. desantno-jurišnu brigadu, kao i 116. i 118. brigadu u oblast Zaporožja, pored 12.000 boraca koji su već na liniji dejstva kod Guljajpolja i Orehova. Prema njegovoj oceni, ukoliko bi se pokrenula ofanziva na ovom području, ukrajinske jedinice bi izbegavale borbe u gradovima i umesto toga pokušale da se probiju do Azovskog mora istočno od Melitopolja kako bi presekle kopneni koridor prema Krimu.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.