Najveći deo proizvodnje u novosadskom Liru radi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Mar.2022, 14:56

Najveći deo proizvodnje u novosadskom Liru radi

Poverenik sindikalne organizacije Samostalnog sindikata u američkoj kompaniji Lir doo Novi Sad (Lear) Dragana Đurić potvrdila je danas da deo proizvodnje fabrike ima problem sa snabdevanjem repromaterijalom zbog rata u Ukrajini i da je zbog toga jedan broj radnika na plaćenom odsustvu, ali da opstanak kompanije nije ugrožen.

"Poslodavac je suočen sa globalnim problemom koji je privremenog karaktera i ne dovodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se uopšte u pitanje poslovanje Lira. Želim da naglasim da Lir radi i dalje i da se prati trenutna situacija", navela je Đurićeva u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Ona je objasnila da trenutno radi proizvodnja kablovskih snopova za kupca Volvo, koja nije prekidala s radom, da od sutra startuje proizvodnja kablovskih snopova za Ford, dok su "zaposleni na programu za BMW trenutno na dvonedeljnom godišnjem odmoru i dve godine na plaćenom odsustvu sa 60 odsto zarada".

Ona je objasnila da Lir repromaterijal dobija iz Ukrajine i Rusije, ali očekuje da će se naći zamena za dobavljače iz dveju zaraćenih zemalja.

Dodala je da je to bio razlog zbog čega je na nekoiliko dana bila zaustavljena proizvodnja delova za Ford, ali je problem prevaziđen.

Đurićeva je dodala kako su informacije objavljene u pojedinim medijima da se proizvodnja u novosadskoj fabrici sa gotovo 2.500 zaposlenih zaustavlja zbog rata u Ukrajini izazvala strah kod zaposlenih i da je od jutros imala oko 200 poziva zabrinutih kolega.

"Zamolila bih medije da ne prave senzacionalističke tekstove o radu firme, jer na taj način doprinose širenju panike kod zaposlenih koji imaju strah za svoju egzistenciju. Sindikat je aktivno uključen, svakodnevno prati situaciju u firmi i obaveštava zaposlene. Maksimalno se vodi računa o pravima zaposlenih, za šta se zalaže i naš sindikat", navodi se u pisanoj izjavi predsednice Samostalnog sindikata Lira.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Novosadski Lir od Srbije dobio 9,6 miliona evra, pa 2.500 radnika ostavio bez posla

Izvor: Luftika.rs, 22.Mar.2022, 09:38

Oko 2.500 radnika ostalo je bez posla nakon što je novosadska fabrika u sastavu američke Korporacija LIR (Lear) obustavila rad zbog rata u Ukrajini.. Menadžment ove kompanije obratio se zaposlenima dopisom u kom se navodi da je „usled sankcija došlo do prekida lanca snabdevanja tako da i u automotiv...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.