Najvažniji posao ikada - Ukrajini 55 helikoptera od Erbasa

Izvor: B92, 14.Jul.2018, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najvažniji posao ikada - Ukrajini 55 helikoptera od Erbasa

Ukrajina je saopštila da je potpisala ugovor o kupovini 55 civilnih helikoptera od francuskog Erbasa po ceni od 555 miliona evra.

To je najvažniji ugovor između dve zemlje ikada.

Ugovor su potpisali ukrajinski premijer Volodimir Grojsman i ambasadorka Francuske Izabel Dimon, a Ukrajina će nabaviti 24 helikoptera H125, deset letelica H145 i 21 helikopter H225.

"Ovim ugovorom dobijamo 55 helikoptera koje ćemo koristiti za bezbednost naših građana. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ovo je sporazum bez presedana koji otvara vrata novim mogućnostima za saradnju", rekao je Grojsman.

Helikopteri bi trebalo da budu korišćeni pre svega za nadzor granica i hitne situacije. "

Za nas je ovo veoma simbolično. Volela bih da vam se zahvalim na izboru", rekla je ambasadorka Dimon.

Ugovor je potpisan na francuski praznik, Dan pada Bastilje. Ukrajina je 85 odsto cene letelica finansirala zajmom francuskog ministarstva finansija i francuskih banaka. Isporuka prva četiri helikoptera H225 "super puma" očekuje se ove godine.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MEGADIL: Ukrajina kupuje 55 "puma" od Erbasa

Izvor: Mondo, 14.Jul.2018

Ukrajina je danas saopštila da je potpisala ugovor o kupovini 55 "civilnih" (policijsko-spasilačkih) helikoptera od francuskog Erbasa po ceni od 555 miliona evra...Foto: Youtzube/Screenshot/TOP OF THE WORLD..To je najvažniji ugovor između dve zemlje ikada. Ugovor su potpisali ukrajinski premijer...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.