Najsmrtonosniji dan za Ruse. Potvrđeno: Na hiljade mrtvih

Izvor: B92, 07.Feb.2023, 22:20

Najsmrtonosniji dan za Ruse. Potvrđeno: Na hiljade mrtvih

Ukrajinska vojska tvrdi da su prethodna 24 sata bila najsmrtonosnija za rusku vojsku.

Navodno su likvidirali 1.030 ruskih vojnika, pa je ukupan broj ruskih vojnih gubitaka u ljudstvu od početka rata, prema ukrajinskoj računici, 133.190.

Ova brojka, koja se ne može nezavisno potvrditi, predstavlja najveći dnevni gubitak ruske vojske od početka rata, navodi "Gardijan".

Rusija je takođe saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je eliminisala veliki broj ukrajinskih trupa prethodnih nedelja, tvrdeći da je likvidirala 6.500 ukrajinskih vojnika u januaru.

Brojke o neprijateljskim žrtvama su uglavnom nepouzdane, navodi Rojters, dodajući da je Ukrajina ponudila malo detalja o poslednjim bitkama.

Sve o situaciji u Ukrajini iz minuta u minut pratite na našem LIVE BLOGU ili na stranici ISTOČNI FRONT.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.