Najkrvavija bitka dobija nastavak: Alarmantno je. Napreduju. Hitno poslato još vojske

Izvor: B92, 04.Jul.2023, 13:03

Najkrvavija bitka dobija nastavak: Alarmantno je. Napreduju. Hitno poslato još vojske

Bivši agent ruske Federalne službe bezbednosti i vojni bloger Igor Girkin, poznat i kao Igor Strelkov, objavio da je situacija oko Bahmuta alarmantna.

On je na svom Telegram kanalu objavio da ukrajinske snage na područje severno od Bahmuta napreduju i da su na to područje hitno otišle ruske rezerve.

"Alarmantne informacije dolaze iz područja severno od Bahmuta, upravo tamo gde su s naše strane raspoređene jedinice 3. armijskog korpusa kojima nedostaje ljudi. Neprijatelj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na tom području napreduje, koliko duboko - ne mogu reći, malo je informacija. Ali tamo su hitno otišle rezerve", napisao je Strelkov na Telegramu.

Podsetimo, bitka za Bahmut je najduža i najkrvavija od početka rata uUKrajini, a tek nakon višemesečnih borbi, ogromnih gubitaka u ljudstvu i oružju, grad je pao u ruke Vagner grupe, koja je predvodila ruske napade.

Kada su se borci Vagnera povukli, grad je predat ruskim oružanim snagama.

Međutim, u međuvremenu je počela velika ukrajinska protivovanziva i Oružane snage Ukrajine napadaju i Bahmut, koji žele da vrate pod svoju kontrolu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NAJKRVAVIJA BITKA DOBIJA NASTAVAK? Ukrajinci napreduju, zavijorila se plavo-žuta zastava na ulazu u Bahmut, Rusi u panici HITNO ŠALJU POJAČANJE

Izvor: Blic, 04.Jul.2023

Ukrajina je napala slabo branjeno područje oko istočnog ukrajinskog grada Bahmuta i napreduje, saopštio je bivši ruski vojni komandant Igor Girkin poznat i kao Strelkov na "Telegramu".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.