Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jun.2009, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naftogas tvrdi da je uplaćen novac za ruski gas

KIJEV - Ukrajina je u celini uplatila ručun za ruski gas za mesec maj, saopštio je večeras predstavnik ukrajinske kompanije Naftogas, javile su agencije.

Ranije danas, vlasti u Moskvi su upozorile da bi zakašnjenje uplate od 500 miliona dolara moglo da izazove novu krizu u snadbevanju ruskim gasom.

Predstavnik Naftogasa Valentin Zemljanski rekao je da je dobio potvrdu Moskovske banke da je novac uplaćen. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << On, međutim, nije precizirao da li je uplaćen celokupan iznos duga od 500 miliona dolara, koliko traži ruski Gasprom.

Iz Gasproma još uvek nisu želeli da komentarišu informaciju iz Kijeva da je novac uplaćen.

Ukrajinski predsednik Viktor Juščenko izjavio je danas da će njegova država tokom dana platiti majski račun za ruski gas. Krajnji rok za uplatu tog računa ističe u nedelju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.