Naftali Benet: Putin obećao da neće ubiti Zelenskog

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2023, 12:10

Naftali Benet: Putin obećao da neće ubiti Zelenskog

Bivši izraelski premijer Naftali Benet koji je kratko, na samom početku rata Rusije sa Ukrajinom, posredovao između sukobljenih strana, izjavio je danas da je svojevremeno od ruskog lidera Vladimira Putina dobio obećanje da predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski neće biti likvidiran.

Kao posrednik u prvim nedeljama rusko-ukrajinskog rata, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Benet je prošlog marta postao jedan od retkih lidera Zapada koji su se sreli sa Putinom u Moskvi, podseća se u izveštaju AP.

Iako su Benetovi posrednički napori bili nedovoljni da se okonča krvoproliće koje traje sve do danas, njegova svedočenja u intervjuu objavljenom na internetu, bacila su novo svetlo na diplomatiju u pozadini rata i hitne napore koji su preduzimani s ciljem da se sukob dovede do brzog kraja u svojoj ranoj fazi.

U petosatnom intervjuu, u kom se dotakao brojnih drugih tema, Benet je rekao da je pitao Putina da li namerava da ubije ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.

"Pitao sam šta će biti s ovim (Zelenskim), da li planirate da ga ubijete, a on je rekao da neće da ubije Zelenskog. Ja sam mu tada rekao da moram da imam njegovu reč da Zelenski neće biti ubijen, a on mi je ponovio da neće ubiti Zelenskog", rekao je Benet.

Bivši izraelski premijer je potvrdio da je posle razgovora sa Putinom pozvao Zelenskog da ga obavesti o obećanju predsednika Rusije.

"Slušaj, završio sam sastanak sa Putinom koji mi je rekao da te neće ubiti. Zelenski me pita da li sam siguran, a ja sam mu odgovorio da sam 100 odsto siguran da ga neće ubiti", rekao je Benet.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Benet: Putin obećao da neće ubiti Zelenskog

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Feb.2023

TEL AVIV - Bivši izraelski premijer Naftali Bent, koji je nakratko bio posrednik na početku rata Rusije i Ukrajine, izjavio je da je dobio obećanje od ruskog predsjednika Vladimira Putina da neće ubiti svog ukrajinskog kolegu Vladimira Zelenskog.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.