Nađen je, izrešetan i pregažen?

Izvor: B92, 20.Feb.2024, 13:27

Nađen je, izrešetan i pregažen?

Španska policija saopštila da sumnja da izrešetano telo pronađeno prošle sedmice pripada ubijenom ruskom pilotu Maksimu Kuzminovu.

On je prošle godine prebegao u Ukrajinu, a sada policija veruje da je njegovo telo pronađeno na istoku Španije.

Andrij Jusov, predstavnik ukrajinske Vojne obaveštajne službe, potvrdio je lokalnim medijima da je bivši ruski pilot poginuo u Španiji, ali nije izneo detalje.

Ruska agencija Tas je izvestila da je Aleksej >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Danilov, sekretar ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu, rekao da je Ukrajina predložila Kuzminovu da ostane u Ukrajini, gde će biti zaštićen.

Šef ruske Spoljne obaveštajne službe Sergej Nariškin izjavio je da je pilot bio "izdajnik i zločinac", koji je postao "moralni leš" od trenutka kada je planirao svoj čin, dok je portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao da nema saznanja o ovom pitanju i da Moskva nije dobila informacije diplomatskim kanalima.

"U Rusiji je uobičajeno: o mrtvoj osobi ili dobro, ili ništa. Ovaj izdajnik i zločinac postao je moralni leš već u trenutku kada je planirao svoj prljavi i strašni zločin", rekao je Nariškin novinarima u utorak, kako prenosi agencija Ria novosti.

Španska civilna garda saopštila je da je pronašla lažne dokumente kod čoveka čije je telo otkriveno 13. februara na ulazu u stambeni kompleks u La Kali, u blizini istočnog lučkog grada Alikantea, prenosi AP.

Oni su rekli da dokumenti identifikuju čoveka kao 33-godišnjeg Ukrajinca, ali policija sada veruje da bi to mogao biti Kuzminov, koji je prebegao prošle godine uletevši u Ukrajinu vojnim helikopterom Mi-8 uz pomoć ukrajinskih obaveštajaca.

Španska državna novinska agencija Efe javila je da je žrtva bila upucana i pregažena automobilom.

Izveštaji kažu da je zapaljeni automobil, verovatno onaj korišćen u napadu, pronađen u blizini te oblasti kasnije, ali Civilna garda nije mogla odmah da potvrdi tu informaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Španija sumnja da je na njenoj teritoriji pronađeno telo ruskog pilota koji je prebegao u Ukrajinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Feb.2024

Španska policija saopštila je danas da sumnja da je ubijeni ruski pilot Maksim Kuzminov, koji je prošle godine prebegao u Ukrajinu. Izrešetano telo pilota pronađeno je prošle nedelje na istoku Španije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.