Na istoku Ukrajine nestali krimski novinari opširnije

Izvor: KMnovine.com, 25.Avg.2014, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na istoku Ukrajine nestali krimski novinari opširnije

Dva saradnika časopisa „Krimski telegraf“ su nestala u zoni specijalne vojne operacije na istoku Ukrajine, rekli su u ponedeljak u redakciji časopisa.
...

Reporterku Evgeniju Koroljovu i fotoreportera Maksima Vasilenka su izvukli iz autobusa pored Donjecka predstavnici radikalne ukrajinske organizacije „Desni sektor“. Novinari su se vraćali na Krim.

Korolevoj je dozvoljen >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << jedan telefonski poziv ali nije mogla slobodno da govori.


"Na osnovu onoga što je ona rekla, svaka joj je reč kontrolisana i nije mogla da imenuje blokadu puta na kojoj su odvedeni. Na pitanje da li su im životi ugroženi, dala je negativan odgovor, ali je potvrdila da nisu zarobljeni kao obični građani već kao predstavnici medija", ističe se u saopštenju dnevnika. Evgenija je rekla da su im oduzeli mobilne telefone i da zbog toga neće biti moguće uspostaviti vezu sa njima, barem neko vreme. U najboljem slučaju...


   
Kolege iz Krimskog Telegrafa obavestile su medije o ovoj otmici.    
 Mogla se razumeti samo jedna reč "Dnjepropetrovsk" ali nejasno u kom kontekstu. To može da znači da je autobus izlazio ali i da je ulazio u taj grad. Nikakve dalje informacije nisu uspeli da proslede ni rođacima ni svojim kolegama.

Za Koroljovu i Vasilenka to nije bio prvi službeni put na istok Ukrajine.



"Krimski Telegraf", Agencije.

  KM Novine

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.