Na hiljade ubijenih Ukrajinaca? VIDEO

Izvor: B92, 09.Apr.2023, 17:09

Na hiljade ubijenih Ukrajinaca? VIDEO

Oružane snage Ukrajine izgubile su preko 330.000 vojnika, rekao je penzionisani major i obaveštajac američkih marinaca Skot Riter.

"Ukrajina pokušava da umanji svoje gubitke, ali istina je da su oni drastično veći od zvaničnik brojki", rekao je on. Riter je dodao i da oni verovatno prelaze 330.000 poginulih i povređenih vojnika.

"Teško je reći sa sigurnošću, ali je načelnik Generalštaba vojske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajine general Valerij Zalužnij u razgovoru sa svojim američkim kolegom Markom Milijem rekao da je poginulo 250.000 vojnika. Oko 83.000 je nestalo, od kojih je oko 60.000 najverovatnije mrtvo. To znači da je ukupan broj poginulih oko 315.000", tvrdi Riter.

On je dodao i da te brojke odgovaraju onima sa kojima on raspolaže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.