Izvor: Blic, 23.Dec.2017, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVI SUKOBI U UKRAJINI Merkelova i Makron izdali zajedničko saopštenje: "POŠTUJTE DOGOVOR"

Nemački kancelar Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron zatražili su od strana koje krše dogovoreni prekid vatre na istoku Ukrajine da što je pre moguće sprovedu odluke sa kojima su se već saglasili.

Ukrajinski zvaničnici, međunarodni posmatrači i strani zvaničnici upozorili su sredinom nedelje da bi odluka Moskve da se povuče iz ukrajinsko-ruske grupacije za kontrolu prekida vatre >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mogla izazvati pogoršanje sukoba na istoku Ukrajine.

Makron i Merkelova u zajedničkom saopštenju navode da nema alternative mirnom rešenju krize i pozvale su ruske zvaničnike da se vrate u Zajednički centar za kontrolu i koordinaciju.

Rusija je optužila ukrajinsku stranu za opstrukciju rada i ograničavanje pristupa prvim borbenim linijama.

Zvnaičnici zaduženi za nadzor sukoba izjavili su početkom sedmice da su borbe na istoku Ukrajine eskalirale do najgoreg nivoa u proteklih nekoliko mjeseci.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.