NOVI SNIMAK SA UKRAJINSKOG RATIŠTA: Ruski jurišnici Ka-52 Aligatori u akciji (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2024, 13:53

NOVI SNIMAK SA UKRAJINSKOG RATIŠTA: Ruski jurišnici Ka-52 "Aligatori" u akciji (VIDEO)

Helikopter koji se istakao u dejstvima tokom sukoba u Ukrajini

Ovih dana je napravljen snimak čuvenih ruskih jurišnih helikoptera "Aligator" Ka-52 u akciji tokom borbenih dejstava u Ukrajini.

Ka-52 "Aligator" (NATO klasifikacija "Hokum A") je savremeni serijski višenamenski borbeni helikopter prednaznačen za borbena dejstva u svim vremenskim uslovima, danju i noću i na velikim nadmorskim visinama, specifičnim za planinska područja.

Razvijena je i mornarička >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << verzija Ka-52K, za opremanje nosača helikoptera tipa "Mistral". Projektovan je u birou "Kamov" na osnovu čuvenog jednoseda Ka-50, a proizvodi ga Arsenjevska fabrika "Progres", na ruskom Dalekom istoku.

Poseban je po svom koaksijalnom rotoru, karakterističnom za helikoptere Kamova, i katapultirajućim sedištima "Zvezda" K-37. Veoma se dobro pokazao u borbenim dejstvima tokom sukoba na teritoriji Ukrajine.

Najnoviju akciju ovih helikoptera na području Ukrajine možete pogledati u videu ispod.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.