NEBENZJA ODRŽAO LEKCIJU UKRAJINI U SB: Recite im da poštuju sporazume iz Minska! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jul.2019, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEBENZJA ODRŽAO LEKCIJU UKRAJINI U SB: Recite im da poštuju sporazume iz Minska! (VIDEO)

Rusija je pozvala SB UN da pošalje jasnu poruku Ukrajini da mora da ostane posvećena sporazumima iz Minska, rekao je danas ruski ambasador u UN Vasilij Nebenzja na sednici tog tela o ukrajinskom zakonu o zvaničnom jeziku.

Rusija je pozvala Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija da pošalje jasnu poruku Ukrajini da mora da ostane posvećena sporazumima iz Minska, rekao je danas >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ruski ambasador u UN Vasilij Nebenza na sednici tog tela o ukrajinskom zakonu o zvaničnom jeziku.

- Predlažemo da članice Saveta bezbednosti Ukrajincima pošalju jasan signal da podržavaju politiku solidarnosti i jedinstva, a ne podela - rekao je ruski diplomata i dodao da će samo u tom slučaju moći da se demonstrira zajednička posvećenost sporazumima iz Minska, čiju primenu, kako je rekao, Ukrajina konstantno izbegava.

Ukrajinska Vrhovna Rada usvojila je 25. aprila zakon kojim se obezbeđuje da ukrajinski bude zvanični jezik te države.

Zakon predviđa da građani govore ukrajinski u svim sferama i kontekstima, a poštovanje zakona će kontrolisati takozvani inspektori za jezik, koji mogu i da propisuju kazne.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Rusija: Savet bezbednosti da pozove Ukrajinu da poštuje sporazume iz Minska

Izvor: Blic, 17.Jul.2019, 00:09

Rusija je pozvala Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija da pošalje jasnu poruku Ukrajini da mora da ostane posvećena sporazumima iz Minska, rekao je ruski ambasador u UN Vasilij Nebenza na sednici tog tela o ukrajinskom zakonu o zvaničnom jeziku.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.