NE ŽELIMO SARADNJU RUSIJE I KINE! Henri Kisindžer OTKRIVA - Ovako možemo okončati rat u Ukrajini!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Mar.2023, 17:36

"NE ŽELIMO SARADNJU RUSIJE I KINE!" Henri Kisindžer OTKRIVA - "Ovako možemo okončati rat u Ukrajini!"

Bivši američki državni sekretar Henri Kisindžer smatra da bi drugi hladni rat, koji se može dogoditi između SAD i Kine, mogao da bude opasniji od prvog.

Kisindžer je za španski "Mundo", na pitanje da li će drugi hladni rat biti potencijalno opasniji od prvog, odgovorio potvrdno i objasnio to činjenicom da SAD i Kina imaju slične finansijske resurse, što nije bio slučaj tokom prvog hladnog rata.

Bivši državni sekretar SAD smatra da "očekivanje kineske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vesternizacije" više nije ubedljiva strategija.

Upitan šta je potrebno da bi se okončao sukob u Ukrajini, Kisindžer je rekao da se mora naći mesto i za Ukrajinu i za Rusiju.

- Na kraju, moramo da nađemo mesto za Ukrajinu i mesto za Rusiju, ako ne želimo da Rusija postane kineska ispostava u Evropi - rekao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Crni dani se bliže: "Drugi rat će biti još opasniji"

Izvor: B92, 26.Mar.2023

Bivši američki državni sekretar Henri Kisindžer smatra da bi drugi hladni rat mogao biti opasniji od prvog...Odgovarajuće mišljenje je izneo u intervjuu objavljenom u subotu uveče španskom listu El Mundo...Na pitanje novinara španskog Munda, da li će drugi hladni rat biti potencijalno opasniji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.