NE SME NIŠTA DA RADI BEZ AMINOVANJA SVOJIH SPONZORA Diplomata opleo po Kurtiju i upozorio na to kako situacija u Ukrajini može uticati na nas

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Avg.2023, 10:54

"NE SME NIŠTA DA RADI BEZ AMINOVANJA SVOJIH SPONZORA" Diplomata opleo po Kurtiju i upozorio na to kako situacija u Ukrajini može uticati na nas

Kurti je ozbiljno uzburkao političko nebo iznad Zapadnog Balkana.

Bivši diplomata Milovan Božinović ocenio je da se kosovski premijer Aljbin Kurti se ponaša kao da ima podršku međunarodne zajednice za dalju eskalaciju situacije.

- Moramo poći od toga da dosadašnji napori Evropske unije i SAD nisu doveli do nekog rezultata. Štaviše, kosovski premijer Aljbin Kurti se ponaša kao da je on sa Zapada dobio signale da može da ide dalje u eskalaciji situacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << počev od zagovaranja 'velike Albanije'. To je vrlo zabrinjavajuće imajući u vidu da Kurti ne sme ništa da radi bez aminovanja od svojih sponzora. On je jedan od tih instrumenata pritisaka - ukazuje Božinović.

Božinović napominje i da je teško prognozirati u kom pravcu situacija dalje ići.

- Ne očekujem neke pomake od ovog stanja stvari, u smislu rešavanja konflikta onako kako bi nama bilo prihvatljivo. Na kraju, sve moramo povezati i sa činjenicom da ukrajinska kontraofanziva zapinje, što stvara nervozu na Zapadu i to im može biti znak da nisu dovoljno pritisli ni evropske saveznike, ni one koji su neutralni. Ukrajina bi svakako mogla da zaoštri političku jesen u Evropi, u smislu ili si naš ili nisi, i zato svakako možemo da očekujemo pojačavanje pritisaka - konstatovao je Božinović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.