NAKON UBISTVA ZAHARČENKA Vlasti DNR zatvorile granice, ukrajinska vojska u stanju borbene gotovosti

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Avg.2018, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAKON UBISTVA ZAHARČENKA Vlasti DNR zatvorile granice, ukrajinska vojska u stanju borbene gotovosti

Vlasti Donjecke narodne republike zatvorile su granice, uključujući i granice s Rusijom i LNR, radi izvođenja specijalne operacije za održavanje reda, izjavio je savetnik lidera DNR Aleksandar Kazakov

Lider DNR Aleksandar Zaharčenko poginuo je danas u eksploziji u restoranu „Separ“ u centru Donjecka, a ministar za prihode i poreze Aleksandar Timofejev je teško ranjen.

- U republici je uvedeno vanredno stanje, ali i vanredna situacija. Glavni zadatak svih vojnika >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i policajaca jeste da sačuvaju poredak na teritoriji zbog toga što ne isključujemo mogućnost provokacija ’pete kolone‘ - naglasio je Kazakov.

Posle ubistva lidera DNR vlasti DNR su zabeležile da je ukrajinska vojska na liniji razgraničenja dovedena u stanje borbene gotovosti, rekao je zamenik komandanta Operativne komande DNR Eduard Basurin.

- Nakon ciničnog ubistva, tog terorističkog čina, zabeležili smo da se vojska premešta na liniji razgraničenja. Ukrajinski vojnici su podignuti u stanje borbene gotovosti - kazao je Basurin za televiziju „Rusija 24“.

- Smatramo da je taj lanac, koji su planirale specijalne službe kako Ukrajine, tako i SAD, formiran radi destabilizacije situacije na liniji razgraničenja sve do prelaska u ofanzivu na jednom od delova fronta, ali i u celoj republici - izjavio je Basurin.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

DNR zatvorila sve granice, ukrajinska vojska u stanju borbene gotovosti

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Avg.2018

Vlasti samoproglašene Donjecke Narodne Republike zatvorile su granice, uključujući i granice s Rusijom i LNR, radi izvođenja specijalne operacije za održavanje reda, izjavio je savjetnik lidera DNR Aleksandar Kazakov.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.