Mrak – zasuti su Kindžalima

Izvor: B92, 02.Jan.2024, 09:18

Mrak – zasuti su Kindžalima

Ruske snage jutros su izvele masovni raketni napad na Ukrajinu, a jake eksplozije odjeknula su u više navrata u Kijevu i Harkovu, javljaju ukrajinski mediji.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko izjavio je da je povređeno 10 osoba, od kojih je devet hospitalizovano.

U Podoljskom okrugu oštećeni su infrastrukturni objekat i gasna cev, naveo je Kličko. Pojedini delovi grada ostali su bez struje, prenosi Interfaks Ukrajina.

Gradonačelnik Harkova Ihor Terehov >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saopštio je da su ruske snage jutros izvele masovni udar i na Harkov, uključujući stambene delove grada i da je šest ljudi povređeno.

"Ima nekoliko pogodaka u centar Harkova, u stambenim naseljima. Tamo je izbio požar, spasioci su stigli na lice mesta", napisao je Terehov na Telegramu.

Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine saopštilo je prethodno da Rusija izvodi masovni raketni napad na Ukrajinu i da je podigla 16 strateških bombardera Tu-95MS sa kojih lansira rakete.

Rusi su navodno lansirali projektile Kindžal, a osim Kijeva, napadnut je i severoistočni grad Harkov, rekao je šef vojne uprave Oleg Sinegubov.

Ruskom raketnom napadu prethodio je napad dronovima, prenosi Interfaks Ukrajina i navodi da je ukrajinska PVO uništila svih 35 dronova koje je Rusija lansirala.

Rojters navodi da je do masovnog raketnog napada Rusije na Ukrajinu došlo nekoliko sati nakon što je predsednik Rusije Vladimir Putin u ponedeljak izjavio da ukrajinski napad na ruski grad Belgorod, u kojem je poginulo 25 civila, neće proći nekažnjeno i da će Moskva intenzivirati napade na vojne ciljeve u Ukrajini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MASOVNI RAKETNI NAPAD NA UKRAJINU Odjekuju eksplozije u prestonici, na meti je i Kijev

Izvor: Blic, 02.Jan.2024

Ruske snage jutros su ponovo izvele masovni raketni napad na Ukrajinu, a na meti je i Kijev, gde su u više navrata odjeknule eksplozije, javljaju ukrajinski mediji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.