Mrak VIDEO

Izvor: B92, 23.Nov.2022, 19:27

Mrak VIDEO

Današnji nasilni ruski raketni napad na energetsku infrastrukturu Ukrajine ostavio je bez struje većinu elektrana, kao i ogromnu većinu Ukrajinaca.

"Današnji raketni napad doveo je do privremenog isključenja svih nuklearnih elektrana i većine termo i hidroelektrana. Oštećeni su i objekti za prenos energije. Zbog toga je velika većina potrošača električne energije u zemlji ostala bez struje. Nestanak struje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << može uticati i na dostupnost grejanja i vode“, saopštilo je ministarstvo.

Inženjeri rade na sanaciji elektroenergetske infrastrukture, ali će zbog obima razaranja popravka potrajati, saopštilo je ministarstvo. Rusija je danas, podsetimo, lansirala oko 70 projektila na Ukrajinu. Glavni cilj je bila kritična energetska infrastruktura.

Nakon brutalnog napada iznad Kijeva podigao se gust crni dim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.