Moskva: Cilj SAD da u Evropi stvore stalnu pretnju Rusiji; Peskov: Rusija nema ništa sa hakerskim napadima u Ukrajini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2022, 12:38

Moskva: Cilj SAD da u Evropi stvore stalnu pretnju Rusiji; Peskov: Rusija nema ništa sa hakerskim napadima u Ukrajini

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov negirao je danas da Rusija stoji iza hakerskog napada u Ukrajini.

"Rusija nema ništa sa bilo kakvim hakerskim napadima, uključujući onaj u Ukrajini", rekao je Peskov, prenosi RIA Novosti.

Primetio je da, kao što je i očekivano, "Ukrajina nastavlja da krivi Rusiju za sve".

Ukrajinski centar za stratešku komunikaciju i informacionu bezbednost saopštio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je juče da su se Ministarstvo odbrane te zemlje i dve banke našle pod hakerskim napadom koji je zatvorio pristup njihovim internet stranicama.

Moskva: Cilj SAD da u Evropi stvore stalnu pretnju Rusiji

Sjedinjene Države su povećale svoje kopnene snage u Evropi za 30 odsto u proteklih sedam godina, dok je intenzitet letova američkih bombardera blizu ruskih granica porastao za 40 odsto tokom protekle godine, izjavio je danas zamenik sekretara ruskog Saveta bezbednosti Mihail Popov.

"Njihov glavni cilj (SAD) u Evropi je da stvore stalnu pretnju Rusiji, a u vezi s time su u regionu postavljene značajne američke snage koje broje preko 60.000 vojnika, 200 tenkova i oko 150 borbenih aviona", istakao je ruski bezbednosni zvaničnik, a prenosi agencija TAS S.

Kako je dodao, struktura i borbene sposobnosti američkog vojnog kontingenta su značajno porasle u poslednjih sedam godina.

On je dodao da je broj "kopnenih snaga SAD u Evropi porastao za 30 odsto, a količina oklopnih vozila je učetvorostručena".

"Generalno, američke oružane snage su značajno povećale svoje aktivnosti na zapadnom strateškom pravcu", istakao je taj bezbednosni zvaničnik.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.