Mir sa Rusima? Zelenski: Ništa dok...

Izvor: B92, 18.Avg.2022, 21:10

Mir sa Rusima? Zelenski: Ništa dok...

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da su pregovori sa Moskvom mogući tek nakon povlačenja ruskih snaga sa teritorija koje drže pod kontrolom.

On je to izjavio danas, posle trilateralnog sastanka sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom i generalnim sekretarom UN Antonijom Guterešom.

"Ljudi koji svakodnevno ubijaju, siluju, gađaju naše gradove krstarećim projektilima ne mogu da žele mir. Prvo bi trebalo da napuste našu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << teritoriju, pa ćemo videti", rekao je on. Zelenski je na konferenciji za novinare u Lavovu upozorio da se "ne veruje Rusiji" .

Podsetimo, Gutereš je pozvao na demilitirazaciju nuklearne elektrane, koja je pod kontrolom Rusije u regionu Zaporožja na jugu Ukrajine, i izrazio ozbiljnu zabrinutost zbog situacije u njoj i oko nje.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova odbacilo je predlog Gutereša o demilitarizaciji oblasti oko nuklearne elektrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Energoatom: Ruske snage planiraju da isključe nuklearku; FSB: U Krasnodaru uhapšen agent ukrajinske tajne službeZaporožje

Izvor: RTS, 19.Avg.2022, 05:58

Sto sedamdeset sedmi dan rata u Ukrajini. Nastavljaju se borbe u Donjecku, Harkovu i Hersonu. Kijev optužuje ruske snage da gađaju civile i najavljuje osvetu. Ukrajinska nuklearna kompanija Energoatom tvrdi da ruske snage planiraju da isključe funkcionalne blokove u nuklearnoj elektrani Zaporožje....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.