Minsk-2 nije puštanje Donjecke i Luganske Republike niz vodu

Izvor: 011vodič.com, 13.Feb.2015, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Minsk-2 nije puštanje Donjecke i Luganske Republike niz vodu

1. U onome što je potpisano u Minsku nema nikakvog „puštanja niz vodu“ Novorosije, čak ni u tragovima. Potpisano je reprint septembarskog sporazuma, što znači – to je besmislica koja se ne može realizovati. Sve će, dakle, ostati na svome mestu (uključujući artiljerijska granatiranja).
2. Laž su tvrdnje da je Rusija republike (DNR i LNR) priznala za deo Ukrajine. Rusija njihovu pripadnost Ukrajini nikada nije >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << oficijelno osporavala. A Putin je opet neoficijelno govorio o Donjeckoj i Luganskoj Republici.
3. Lažne su i formulacije tipa „sada je Putin potpisao“ Jer, Putin nije ništa potpisao. Potpisla je kontaktna grupa koju čine trećerazredne ličnosti. Kominike država nije potpisivan.
4. Porošenko nije priznao da postoji Debaljcevski kotao i to će biti ono oko čega će se dalje mrsiti događaji. Porošenko je slagao da „kotla“ nema. Zato će sada ukrajinska armija baciti sve snage – i tenkove i pešadiju – ne bi li to dokazala. A to znači da će u međuvremenu biti takva kasapnica da će na njoj, najverovatnije, pasti primirje.
5. Najviše brine to što je deo medija u Rusiji ponovio laž komandira ukrajinskog bataljona „Donbas“ Semenčenka da je debaljcevski kotao deblokiran. Jer, to znači da su naša peta i šesta kolona – radi prijateljstva sa Porošenkom – spremne da puste niz vodu sve uspehe ustanika.
6. Evropska unija će – pod izgovorom da to čini zbog Minska-2 – pokušati da ublaži sankcije Rusiji. Verovatno nam ništa od toga neće dati. Ali, svi su izgledi da će Porošenko u očima definitivno Evropske unije biti definitivno diskreditovan.
The post Minsk-2 nije puštanje Donjecke i Luganske Republike niz vodu appeared first on Politika.

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

Purgin: Formiran Državni komitet odbrane DNR

Izvor: Vostok.rs, 14.Feb.2015, 16:48

14.02.2015. -.. ..Predsednik parlamenta (Narodnog saveta) Donjecke Republike, Andrej Purgin, je saopštio da je DNR formirala svoj Državni komitet odbrane...Parlament DNR je istovremeno potvrdio „kompleks mera za realizaciju sporazuma iz Minska“...Predsednik parlamenta Luganske Republike - Aleksej...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.